18 Kasım 2015 Çarşamba

Pamukkale - II

Arkeoloji Müzesi


Gezimize Antik Havuz'un hemen yanında yer alan Arkeoloji Müzesinde devam ediyoruz. Roma döneminde bu müze hamam olarak kullanılıyormuş. Müze de Hierapolis kazılarından çıkan eserler bulunmakta. Ayrıca Tunç çağının en güzel örneklerini veren Beycesultan Höyüğünden elde edilen arkeolojik buluntular müzenin önemli bir bölümünü oluşturmakta.





God Hades Heykeli

Müzenin Heykeller ve lahitler salonunda ayrıca gladyatör dövüşleri ve boğa oyunları konulu kabartmalar vardır.




Müzeden çıkıp kuzeye doğru 400 m yürüyerek Hierapolis Antik Tiyatrosuna ulaşıyorum.



Tiyatronun yapımı yaklaşık 150 yıl sürmüş ve en özgün Roma Tiyatrosu olarak kayıtlara geçmiş. Sahneden 1 m yükseklikte seyircilerin oturma basamakları yer aldığı için tiyatronun daha önce gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yaptığı düşünülüyor. Tiyatronun dikkat çeken özelliği ise basamakların arasında yer alan kabartmalar. Bu kabartmalarda mitolojik konular tasvir edilmiş.

Antik Tiyatrodan sonra Travertenleri görmeye yola koyuluyorum. 10 dk kadar yürüdükten sonra muhteşem güzelliğe ulaşıyorum.


Ben Pazar günü gittim ve çok kalabalıktı. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız hafta içi gitmenizi öneririm.

Pamukkale, kaynak sularının kirecinden oluşmuş bir tepedir.
Türkiye'nin en tanınmış doğa harikasıdır ve Denizli'dedir. Pamukkale 2700 metre uzunluğunda ve yüksekliği 160 metredir. Parlak beyaz rengiyle Pamukkale'yi 20 km uzaklıktan görmek mümkündür.









Bir de Pamukkale ile ilgili anlatılagelmiş güzel bir hikaye var. Hikayeye buradan ulaşabilirsiniz.

İşin özü, fırsatı olan herkes Pamukkale’yi bir kere görmeli, ben tekrar gidip o suların içinde can atıp oynamak için kendimi zor tutuyorum :)







                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...